Article-cluster size (# of articles)
new weight
old weight
lower/upper
Articles count
Total similarity
Avg. similarity
Total chr length
Sentence # average
Sentence # variation
58
0.92
6.23
27.48/0.25
58.00
4.12
0.07
4146.00
1.00
0.00
All clustering variants
Old ranking - len = 58
106 ■ 0.99/0.01 ■ 6 ■ 45.3
Best clustering variants
106 0.99/0.01 6 45.3
Plantbased

A koje masline treba birati za maksimalne benefite?

Za više antioksidanasa – izaberite zelene masline Za više zdravih masti i blaži ukus – izaberite crne masline Za najbolje efekte na zdravlje – mešajte zelene i crne masline i birajte manje slane (ili ih isperite od viška soli pre korišćenja). Ovo su načini da svakodnevno uživamo u maslinama: Ubacite ih u salate – od zeleniša, celih žitarica ili na bazi mahunarki Dodajte ih u jela sa pastom ili kao toping na pice Dodajte ih u domaći humus – uz narendanu koricu limuna dobićete sjajan humus sa mediteranskim šmekom Iskombinujte ih sa paradajzom, krastavcem, crvenim lukom, svežim začinskim biljem i nekom celom žitaricom, poput kinoe, ječma ili bulgura – u brzu i hranljivu „mediteransku činiju“ Naseckajte ih u testo za hleb ili pecivo prilikom mešenja – hleb ili pecivo sa dodatkom maslina su prosto neodoljivi Namaz od mlevenih maslina (tapenadu) namažite na tost (za doručak ili kao predjelo) Prelijte ekstra devičanskim maslinovim uljem pečeno povrće ili dolijte pri serviranju preko čorbica od povrća. Bonus recept sa maslinama: Mediteranski „paprikaš“ od leblebija sa maslinama Ovo je jedan zasitan i vrlo hranljiv obrok prepun ukusa, blagotvornih vlakana i zdravih masti – jelo koje se brzo sprema, a može se jesti i toplo, ali i hladno (spakovano sutradan za posao). Potrebno je: 1 kašika maslinovog ulja 1 manji crni luk (sitno iseckan) 2 čena belog luka (iseckanog ili ispasiranog) 1 crvena paprika (iseckana na kockice) 1 manja tikvica (iseckana na kockice) 1 konzerva leblebija (opranih i oceđenih) 1 konzerva secakanog ili pasiranog paradajza 1 šaka crnih maslina bez koštica (iseckanih na kolutiće) 1 kašičica dimljene slatke paprike (ako nemate stavite običnu) 1 kašičica origana So i biber po ukusu Svež peršun ili bosiljak za posuti prilikom serviranja (po želji) Zagrejati maslinovo ulje, pa na srednjoj vatri propržitit crni i beli luk, dok ne krenu da omekšavaju. Plantbased