Potrebno je: 2 zrele banane 120 g mekog brašna 2 kašike šećera 1 jaje 1 kesica praška za pecivo 50 g mlečne čokolade ulje za prženje šećer u prahu za posipanje Viljuškom izgnječite banane dok ne dobijete kašu. Onda dodajte jaje, brašno, šećer i prašak za pecivo, pa sve dobro promešajte.
Na vruće ulje sipajte po malo smese i pržite nekoliko minuta, sa obe strane.
Sočni i slatki, a dekorativno interesantni.
Sočna i neodoljiva, uzećete parče više. Sočne i mirisne, najbolje odmah stavite duplu meru. Trpeza
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
Savršen za svečanu i slavsku trpezu, dobićete brojne pohvale. Trpeza
Sočni i slatki, a dekorativno interesantni. Trpeza
Ne treba vam truda ni vremena, a fantastičnog ukusa.
Najbolje služite uz čaj ili kafu. Trpeza
Ako volite baklavu, ovu pitu ćete obožavati. Trpeza
Ako volite baklavu, ovu pitu ćete obožavati.
Očaravajuća, a jednostavna, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko. Trpeza
Вести дана, кратко и јасно, сваки дан у твом инбоксу.
Čuvajte ih u plastičnoj kesi na sobnoj temperaturi ili ih zamrznite.
Samo dodajte prilog po želji. Trpeza
Fenomenalne i slatke, poćiće vam voda na usta.
Savršenog ukusa, po receptu bez mane. Trpeza
Slasna i sočna, ukućani će stajati u redu za još. Sočna i slasna, ukusa koji priča priče. Fenomenalna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu.
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu. Trpeza
Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal.Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal.
Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Trpeza
Sočan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
Sočan i sladak, po receptu bez mane. Trpeza
Sočan i sladak, a uspeva i početnicima.
Ne treba vam truda ni vremena, a fantastičnog ukusa. Trpeza
Sočni i mekani kao duša, pravićete stalno.
Slatke i mekane, nema ko vam neće tražiti recept. Trpeza
Naše aplikacije možete skinuti na: Kada nemate mnogo vremena, a želite nešto slatko i osvežavajuće, ovaj kolač je pun pogodak.
Sve što vam treba su breskve iz konzerve, malo keksa i pavlaka za šlag. Informer
S vremena na vreme promućkajte sadržaj. Posle 40 dana procedite liker kroz cediljku, pa ga prelijte u flaše, dobro ih zatvorite i čuvajte na suvom i tamnom mestu.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije. Informer
Neodoljiva poslastica ukusa koji priča priče. Jednostavan kolač savršen za svečanu trpezu.
Sočna i slasna, ukusa koji priča priče. Fenomenalna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu. Trpeza
Kada izvadite kolač iz kalupa uvaljajte u kokos i služite.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije. Novosti
U posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i prstohvat soli.
U drugoj posudi umutite maslac i šećer dok ne postanu svetli i kremasti. Novosti
Za dodatnu aromu, možete u smesu dodati prstohvat cimeta ili nekoliko kapi ekstrakta vanile.
Takođe, posipajte malo mlevenih oraha ili badema pre služenja za hrskavu notu. Informer
Odozgo istresti ostatak testa izravnati i peći još 30 minuta.
Ohlađen izvaditi iz pleha posuti vanilin šećerom i prah šećerom. Penzionisani
Dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
Ručak koji će cela porodica obožavati. Trpeza
1 jaje15 grama kvasca100 mililitara mleka250 grama margarina1 prašak za pecivo500 grama brašna Mleko dodajte po potrebi da bi zamesili jedno mekše testo.
250 grama maka1 vanil šećer2-3 kašike džema2-3 kašike šećera Vrelo mleko po potrebi. Sd
Ponoviti slojeve naizmenično - smesa, pa breskve, dok ne potrošite sve sastojke.- Završni sloj može biti breskve ili smesa po želji.- Stavite kolač u frižider na minimum 1 sat da se lepo stegne i ohladi.
Za dodatnu aromu, možete u smesu dodati prstohvat cimeta ili nekoliko kapi ekstrakta vanile. Sd
Savršen za svečanu i slavsku trpezu, dobićete brojne pohvale.
Sočan i kremast, za pravi uživanje. Trpeza
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram). Video: Da li su vegani gurmani i kako se pravi zdrava bajadera: PlantBased kitchen talk sa Sonjom Veljkov Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem.
Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja. Ona
Svaku pečenu palačinku prekrijte papirom za pečenje pre nego na nju stavite drugu.
Ostavite palačinke da se ohlade. Espreso
Prelepo, mirisno i mekano testo koje je punjeno džemom po izboru.
Evo šta vam je potrebno za ovaj recept i kako da ga pripremite. Sd
Na dno kalupa ili činije sipati malo smese od keksa i pavlake, pa složiti breskve.
Ponoviti slojeve naizmenično - smesa, pa breskve, dok ne potrošite sve sastojke. Informer
Fil pripremamo tako što prvo stavimo mleko da se kuva.
Razmutiti jaja i šećer te dodati brašno i sve staviti u mleko kad prokuva i kuvati dok se ne zgusne na laganoj vatri. Kurir
Sve što vam treba jeste malo čokolade, dobra volja i ljubav prema kremastim čudima iz rerne!
Tamna čokolada 200 g Puter 150 g Jaja 3 komada Šećer 200 g Vanilin šećer 1 kašičica Brašno 100 g So prstohvat Seckani orasi 100 g Sladoled od vanile po želji Istopite čokoladu i puter na pari ili u mikrotalasnoj. Sd
Idealan recept kad vam se jede nešto slatko „na brzinu“, kad dolaze nenajavljeni gosti ili kada želite da obradujete ukućane uz popodnevnu kafu.
1 jaje 200 ml jogurta 100 ml ulja 1 kašičica praška za pecivo Prstohvat soli 2 kašike šećera 300–350 g brašna (po potrebi) Džem po izboru (šljiva, kajsija, višnja, dunja…) Prah šećer za posipanje U većoj posudi umutite jaje, jogurt, ulje, šećer i prstohvat soli. Sd
U velikoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, šećer, sodu bikarbonu, kakao i so. Potom dodajte jaje, ulje i mlaćenicu pa umutite mikserom.
Dodajte toplu vodu i mešajte sve dok smesa ne postane glatka. Espreso
Topao karamel sipajte u staklene teglice.
Od ove količine ispadne tačno 395 g. Stajanjem na sobnoj temperaturi karamel se steže i bude one fine guste rastegljive konzistencije, a u frižideru će se dodatno stegnuti. Sd
Prelep recept iz Bakine kuhinje: Potrebno je: 3 jaja 100 gr šećera 7 kašika brašna 2 kašike griza 1 prašak za pecivo 50 gr suvog grožđa 50 ml ulja 200 ml jogurta korica limuna Još treba: 700 gr jagoda 250 gr sira neslanog mladog 70-100 ml slatke pavlake 1 puna kašika kisele pavlake 1 vanilin šećer 2 kašike prah šećera Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno, griz i prašak za pecivo prosejan.
Dodati suvo grožđe, koricu limuna, ulje, jogurt i sve izjednačiti. Penzionisani
Naši proizvodi su uglavnom mladi i zreli beli sir i pravimo sireve sa začinima.
Od konvencionalnog mleka pravimo sireve sa vlašcem i ljutom tucanom paprikom, a od organskog mleka pravimo sireve sa začinom od bosiljka i origana – kaže za RINU tehnolog Sanja Radišić. Pored konvencionalnih, sve veća pažnja posvećena je organskim mlečnim proizvodima – siru i kajmaku, koji se proizvode u skladu sa principima održive poljoprivrede i bez upotrebe veštačkih dodataka. Espreso
12 urmi -1/3 šolja suvog grožđa (potopljenih u rum i oceđenih) -3/4 šolje pekan oraha -1 kašika kakao praha -3 šolje indijskog oraha -1/2 šolje kokosove kreme -sok 1 narandže -1/3 šolje javorovog sirupa čoko preliv -1 šolja urmi -1 kašika kakao praha -2 kašike javorovog sirupa -1/2 šolje biljnog mleka -1/3 šolje otopljene čokolade pekan karamel preliv -1/2 šolje kokosovog šećera -2 kašičice cimeta -1/2 šolje pekan oraha Sve sastojke za koru stavite u jači blender i blendajte dok se sve ne sjedini.
Ovako pripremljenu koru utapkajte na dno kalupa i odložite u zamrzivač dok pripremate fil. Nova
Brzo se priprema, osvežava i ne opterećuje stomak, što ga čini idealnim za vrele letnje dane. 021
200 ml toplog mleka 100 ml tople vode 10 g suvog kvasca 40 g šećera 120 g brašna 45 ml ulja 480 g brašna prstohvat soli Pomešajte toplo mleko, toplu vodu, kvasac, šećer i 120 g brašna. Ostavite bar 15 minuta da kvasac naraste.
Dodajte jaje, ulje, so i brašno. Umesite testo rukom i ponovo pustite da nadođe. Premesite ga, razvijte i čašom oblikujte kružiće. Pržite ih dok ne porumene sa obe strane. Sd
500 g tankih gotovih kora125 g posnog putera ili margarina50 ml ulja350 g mlevenih oraha Za preliv: 450 g šećera700 ml vode3-4 koluta limuna Kore presecite na pola.
Svaku premažite mešavinom ulja i istopljenog putera, ali tako da budu u obliku rolata. Sd
Pridružite ovsene pahuljice.
Nauljite pleh za pečenje, izlijte smesu i stavite da se peče na 190 stepeni oko 45 minuta. Sd
Dud nas često podseti na detinjstvo – na trenutke provedene u bakinom dvorištu, kada smo sedeli u hladu starog drveta, uživajući u slatkim plodovima i ostajali umrljani od njihove sočne tamne boje… Sada je vreme da se vratimo ovom ukusnom i zdravom voću – bilo da ga jedemo sveže ili u raznim osvežavajućim poslasticama.Dud je namirnica koja je godinama neopravdano zapostavljena.
Iako ima nešto blaži ukus u poređenju sa drugim bobicama, dud je bogat hranljivim materijama. Danas
U drugoj posudi sjedinite mascarpone i šećer u prahu, pa mutite dok ne dobijete glatku, kremastu teksturu.
Zatim pažljivo sjedinite ovu smesu sa umućenom pavlakom, lagano mešajući da se ne izgubi vazdušnost. Sd
Nakon pečenja ostaviti biskvit 15 min u kalupu, zatim izvaditi, staviti na rešetku, prekriti krpom i ostaviti da se ohladi u potpunosti.
Foto: Shuterstock Za krem u šerpu staviti slatku pavlaku, šećer, vanilin šećer i puding, dobro mešati i kuvati dok ne provri i dok se ne zgusne. Informer
Nema tog sladoleda iz marketa koji može da zameni onaj domaći, iz duboke metalne šerpe, kad baba kaže: "Ne diraj još, nije se steglo".
Imao je ukus detinjstva, bez aditiva, bez žurbe – samo mleko, šećer, miris vanile i mnogo ljubavi. Ona
Dodajte otopljeno kokosovo ulje, pa ako treba, sipajte i malo mleka da dobijete željenu gustinu.
Pecite kao klasične palačinke i filujte džemom od jagoda ili malina. Novosti
U smesu dodajte otopljenu čokoladu s puterom i nežno sjedinite.
Dodajte brašno, prstohvat soli, a zatim umešajte i seckane orahe. Sd
Leto je savršeno vreme za nove ukuse, a ova vaga je vaša tajna uspeha u svakoj letnjoj kuhinji.
Poručite je OVDE ili pozivom na 011/6 888 999. Kurir
Zažalićete ako ih ne napravite! Sd
Predivna poslastica za celu porodicu, a može poslužiti i kada očekujete goste.
Danas vam predstavljamo recept za štrudlu koja se brzo i lako priprema, a ukus je neodoljiv. Sd
Ostavite da se mafini ohlade.
Umutite puter od kikirikija i maslac dok ne postanu glatki i kremasti. Novosti
Evo primera i kako da pripremite nešto drugačiji sutlijaš sa belom čokoladom i malinama.
Sastojci za sutlijaš sa belom čokoladom i malinama: 1 čaša pirinča 1 litar mleka 6 kašika šećera bela čokolada Priprema sutlijaša sa belom čokoladom i malinama: Foto: Shutterstock Pirinač properite u nekoliko voda. Ona
Pripremite pleh za dva lista štrudle, nauljite ga i postavite papir za pečenje.
Zatim prvu jufku rasklagijajte tanko i premažite filom sa orasima, zatim tako i drugu i premažite filom od maka. Sd
Žumanca umutite sa šećerom, pa pomešajte s makom.
Smesi dodajte med, oprano i osušeno suvo grožđe i cimet. Trpeza
Ukus koji podseća na detinjstvo.
Predstavljamo vam recept za buhtle. Sd
Cvetni mafini su nešto što će vas osim ukusom sigurno osvojiti i izgledom!
Koliko mašte stane u jedan zalogaj i da li je teže pogoditi savršen oblik ili ukus u jutarnjem programu "Probudi se" otkrila nam je umetnica u kuhinji, Valerija Mihajlović. Kaže se „ne gledaj mi u tanjir“, ali niko ne može da prestane da se divim njenim tanjirima. Nova
Dodajte puter iseckan na kockice pa zamesite testo, treba da bude kao gusta palenta.
Zasebno, u posudi umutite jaja sa mlekom i vanilinim ekstraktom. Trpeza
Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni.
Gotov kolač obilno pospite šećerom u prahu. Trpeza
Brz, lagan i bez nereda u kuhinji, idealan je kada vam najave goste u poslednjem trenutku ili vam jednostavno treba desert koji će vas rashladiti i zasladiti bez trunke stresa.
1 velika konzerva breskvi (oceđene i isečene na kriške)- 200 g gotovog mekog keksa (petit beurre, plazma ili sličan)- 250 ml slatke pavlake za šlag - Keks izmrviti u blenderu ili rukama dok ne dobiješ fine mrvice.- Slatku pavlaku dodati u mrvice i kratko izmešati da se sjedini u glatku masu.- Na dno kalupa ili činije sipati malo smese od keksa i pavlake, pa složiti breskve. Sd
Svaki zalogaj je raj za nepca. Trpeza
Kremasti desert pravi se lako, a bolji sigurno niste jeli.
Sočan desert nestaće sa stola odmah. Trpeza
Posle par minuta ponovo mešajte.
Dodajte šećer i mešajte. Ona
Skuvajte puding od vanile u pola litre mleka sa 6 kašika šećera.
Onda dodajte margarin i sve umutite. Trpeza
Ova osvežavajuća i lagana letnja torta je pravi izbor kada su napolju vrućine,a krckava kora, fil od pudinga i milerama, kao i voće na vrhu je čine aposlutno nedoljivom.
Dekorativna i ukusna ulepšaće vašu trpezu. Informer
Od prvog dela razvucite pogaču prečnika 22-24 cm. Drugu polovinu testa ponovo podelite napola.
Od jedne polovine napravite pletenicu, pa je stavite na pogaču, a od druge manju pogaču koju ćete staviti u sredinu. Trpeza
Leto je vreme kad svi volimo da eksperimentišemo u kuhinji — da pripremamo lagane salate, osvežavajuće koktele, voćne dezertne poslastice i piknike pod otvorenim nebom. Kurir
Tortu od palačinki prekrijte folijom i ostavite je u frižideru barem 4 sata ili preko noći. U velikoj posudi čvrsto umiksajte slatku pavlaku, šećer u prahu i vanilu.
Nanesite na vrh torte i ukrasite bobičastim voćem po izboru. Espreso
Dakle, u otopljen karamel sada prvo dodajte puter i dobro promešajte.
Potom dodajte slatku pavlaku u 3 navrata – malo po malo i svaki put dobro izmešajte da se lepo sjedini sa karamelom. Sd
Voćni rolati su kolači idealni za letnje dane jer možete iznova praviti različite poslastice od svih vrsta sezonskog voća. Mi vam donosimo onaj koji se pravi sa jagodama, a toliko je priprema jednostavna da mogu svi da se iskušaju.
Fil3 jaja100 grama šećera3 kašike brašna0.3 l mleka70 grama margarina1/2 kg jagoda250 ml slatke pavlake Ilustracija Foto: Shutterstock Biskvit6 kašike brašna6 kašike šećera6 jaja Priprema: Prvo pripremamo biskvit. Kurir
Na koru stavite pola fila, pa red keksa umočenog u mleko sa kakaoom, mada može i samo mleko.
Sačekajte da keks upije mleko pa nanesite ostatak krema. Trpeza
Postepeno dodajte mleko i mesite testo dok ne počne da se odvaja od posude.
Pokrijte ga krpom i ostavite da nadođe. Za fil u kuvano mleko dodajte mleveni mak i uz stalno mešanje kuvajte 10 minuta, pa ostavite da se ohladi. Trpeza
Višnjevača nije samo piće, već vremeplov u detinjstvo, u letnje dane kada smo nekada krišom umakali prst u flašu, znatiželjno isprobavajući "ono što samo odrasli smeju da piju".
Foto: Shutterstock Za ovaj domaći recept, potrebni su vam samo ljubav i strpljenje, jer najbolji ukusi nastaju kada se ne žuri. Informer