Article-cluster size (# of articles)
new weight
old weight
lower/upper
Articles count
Total similarity
Avg. similarity
Total chr length
Sentence # average
Sentence # variation
28
0.00
3.94
13.25/0.00
28.00
1.60
0.06
1676.00
1.00
0.00
All clustering variants
Old ranking - len = 28
40 ■ 0.99/0.01 ■ 3 ■ 38.3
Best clustering variants
40 0.99/0.01 3 38.3
18:00 h 04-Jul-2025
  • Foto: Florian Schultze / Panthermedia / Profimedia Tajna savršenog gulaša je u jednoj namirnici Postoji mnogo načina za pravljenje gulaša, a mi vam donosimo tajnu najboljeg – pravog gulaša, koju je otkrio kuvar Ivica Štruml.
  • ◉ Tajna savršenog gulaša
14:41 h
  • Potrebno je: 1 kg svinjskih šnicli 200 g brašna 100 ml ulja 1 crni luk 3 čena belog luka 1 kašika slatke mlevene paprike 1 kocka za supu (goveđa) 500 ml vode Posolite šnicle po ukusu, pa ih uvaljajte u brašno i pržite s obe strane da porumene.
  • LOVAČKE ŠNICLE PO KAFANSKOM RECEPTU Sočne i slasne, polizaćete i tanjir koliko su ukusne
09:30 h
  • Riblji paprikaš, Foto: Bakina kuhinja Zaboravite na klasične paprikaše i pripremite se za revoluciju ukusa!
  • iz bakine kuhinje
06:00 h
  • Bilo da su u pitanju jela, brendovi koje mnogi ljudi pogrešno izgovaraju, ili sastojci, to može biti prava jezička zamka na tanjiru.
  • NE KAŽE SE NUTELA, NEGO NJUTELA! Ova imena namirnica izgovarate POGREŠNO
13:11 h 03-Jul-2025
  • Potrebno je: 500 g mlevenog mesa 1 jaje 2 kašike brašna 1 kašičica soli malo suvog biljnog začna malo mlevenog bibera 4 kašike kajmaka 1 kašika ulja U jednoj posudi pomešajte mleveno meso sa jajetom, brašnom, uljem i začinima.
  • PLJESKAVICA SA KAJMAKOM Omiljeno jelo sa roštilja ovako prave u kafani
13:00 h
  • Kada vidimo tanjir sveže italijanske testenine ili njoka obično pomislimo: „ E ovo mogu samo u vrhunskim restoranima!“ Dobra vest je da to - ne mora da znači. Jer, izgleda da je sve što nam treba da napravimo toplu, kremastu pastu sa divnom domaćom testeninom – samo dva sastojka, jedna šerpa i makaze.
  • Naučite ovaj kulinarski trik: Napravite brze domaće njoke od batata za 10 minuta
12:00 h
  • Foto: Printscreen/Youtube/Home kitchen with Danny Pilav, jelo sa bogatom istorijom i brojnim varijantama širom sveta, zauzeo je posebno mesto i u evropskim kuhinjama.
  • Recept za najbolji pilav
10:15 h
  • 3 jaja 1 čaša (180 ml) jogurta 1/2 čaše maslinovog ulja 1,5 čaša kukuruznog brašna 1/2 čaše integralnog pšeničnog brašna (ili speltinog) 1 prašak za pecivo 100 g sitnog sira (ili feta sir) Prstohvat soli Po želji: 1 kašika semenki (lan, susam, suncokret) Umutite jaja, dodajte jogurt i ulje - sve sjedinite.
  • Brze, zdrave i mekane kao duša: Projice sa sirom