Evo predloga dijetalne prolećne trpeze za radnu nedelju: Foto Shutterstock Ponedeljak Doručak: dve kriške integralnog hleba, mladi sir sa maslinovim uljem i svežim peršunom, par oraha, čaj od nane ili kamilice Užina: šaka badema, pola limuna u čaši vode Ručak: pileće belo meso na grilu, salata od sremuša, rotkvica i maslinovog ulja i limunovog soka, integralna proja ili kriška heljdinog hleba Užina: jogurt sa niskim procentom masti, par badema Večera: čorba od blitve i tikvica sa grčkim jogurtom, kašičica senfa kao dodatak za aromu Foto: Free Images Pixabay Utorak Doručak: jedna do dve kriške proteinskog hleba, avokado sa limunovim sokom, malo maslinovog ulja, kuvano jaje Užina: šolja kefira, par lešnika Ručak: ćureći file sa senfom i limunovim sokom (zapečen u rerni), salata od maslačka i rukole sa pinjolima i maslinovim uljem, integralna lepinja Užina: krastavac i oko 50 g mladog sira Večera: omlet od dva jaja sa mladim spanaćem i tikvicom, salata od paradajza i crvenog luka Foto: Free Images Pixabay Sreda Doručak: grčki jogurt sa kašikom lanenog semena i iseckanim orasima, kriška integralnog hleba Užina: jabuka i šaka badema Ručak: Belo meso u mediteranskoj marinadi (senf, limun,maslinovo ulje, ruzmarin), bareni karfiol, salata od mladog luka, sremuša i krastavca Užina: kiselo mleko ili čaša jogurta, par badema Večera: potaž od koprive sa jogurtom i semenkama suncokreta, kriška integralnog dvopeka Foto: Free Images Pixabay Četvrtak Doručak: dve kriške proteinskog hleba sa humusom, senfom i salata od rukole, par oraha i zeleni čaj sa limunom Užina: šolja jogurta sa cimetom i lanenim semenkama Ručak: pileći ražnjići sa povrćem, salata od blitve i limuna sa iseckanim orasima, parče heljdinog hleba Užina: šaka pistaća (neslanih), krastavac ili šaka čeri paradajza Večera: mladi sir sa rendanom šaragarepom i tikvicom, začinjeno maslinovim uljem i limunovim sokom Foto: Shutterstock Petak Doručak: integralna tortilja sa posnim sirom, senfom i sremušem, čaj od đumbira i limuna Užina: par brazilskih oraha, pola grejpfruta Ručak: filet oslića u rerni sa limunom i senfom, salata od mladog spanaća i orašastih plodova, kriška integralnog hleba Užina: jogurt sa semenkama i malo rendane jabuke Večera: salata od paradajza, rukole i mladog sira, kašika maslinovog ulja i limunovog soka Pratite nas i putem iOS i android aplikacije. Novosti