Article-cluster size (# of articles)
new weight
old weight
lower/upper
Articles count
Total similarity
Avg. similarity
Total chr length
Sentence # average
Sentence # variation
26
0.00
8.81
10.41/0.00
26.00
3.34
0.13
1659.00
1.00
0.00
All clustering variants
Old ranking - len = 26
39 ■ 0.99/0.01 ■ 3 ■ 35.0
Best clustering variants
39 0.99/0.01 3 35.0
07:00 h 07-Jun-2025
  • Jedna od najboljih srpskih glumica Gorica Popović važi za vrsnu kuvaricu, a s vremena na vreme ima običaj da na društvenim mrežama podeli poneki svoj recept koji njeni pratioci uvek dočekaju sa radošću. U galeriji pogledajte fotografije Gorice Popović: - Njeno Veličanstvo Okroška. Ruska hladna čorba - napisala je Gorica, koja je nedavno otišla u penziju, jednom prilikom pored fotografije gotovog ručka. Mnogi oduševljeni pratioci pitali su je kako ide recept za ovaj specifičan obrok, a glumica je rado odgovorila: - Skuvati bujon od pola litra vode i kokošije kocke, dobro ohladiti i procediti da se ukloni masnoća. U to dodati 3 čaše kiselog mleka, 150 g seckane praške šunke, dva seckana barena jaja i iseckati 2-3 kisela krastavca.
  • ◉ Recept Gorice Popović za hladnu rusku čorbu
11:41 h 06-Jun-2025
  • Potrebno je: za 6 osoba 1 kg piletine glavica crnog i belog luka 50 g suvih semenki bundeve, oljuštenih 50 g semenki susama kašičica cimeta 4-5 paradajza 50 g soka od paradajza 10 zrna bibera smeđi pirinač Pile isecite na komade, pa stavite u lonac i prelijte sa 1,5 litara vode.
  • PEPIJAN PILETINA BISER GVATEMALE Pikantni ručak za prave gurmane i one izbirljive
13:00 h 05-Jun-2025
  • Potrebno je: 1 kašičica semena kima 1 kašičica semena korijandera 2 kašike maslinovog ulja 1 srednji crni luk, iseckan 1 kašičica mlevene ljute paprike 2 čena belog luka, vrlo sitno naseckana komad đumbira od 5 cm, oljušten i sitno naseckan 680 g šargarepe, narendane i iseckane morska so i mleveni crni biber, po ukusu 120 g crvenog sočiva, ispranog 1 l povrtnog bujona 2 kašičice soka od limuna U velikom loncu na srednjoj vatri propržite semenke kima i korijandera, uz često mešanje oko minut.
  • POTAŽ OD ŠARGAREPE I BUNDEVE Kremasto i sočno predjelo koje ćete praviti iznova
11:30 h
  • Potrebno je: 300 g testenine po izboru 2 tikvice, sečene na tanke trakice 2 kašike pesto sosa 100 g parmezana, rendanog maslinovo ulje so, biber po ukusu Testeninu skuvajte po uputstvu na pakovanju.
  • ZUKINI PASTA Brzi ručak koji pomera granice dobrog ukusa, u savršenom spoju sa tikvicama
08:05 h
  • Bećarac je jedno od omiljenih jela sa juga Srbije i Banata, koje osvajaju svojim bogatim ukusom i jednostavnošću pripreme.Bećarac zauzima posebno mesto u domaćim kuhinjama kao autentično jelo koje je nekada bilo mustra za one koji vole jake, ali ne previše komplikovane ukuse.Šta je bećarac?Bećarac je jelo napravljeno uglavnom od paprika, paradajza i luka, ponekad sa dodatkom malo začinjene kobasice ili suvog mesa, ali najčešće vegetarijanski.Paprika i paradajz se kuvaju zajedno dok ne dobiju bogatu, sočnu teksturu, a sve to začinjeno je po ukusu – od bibera, do ljutih paprika ili suvih začina.Reč „bećarac“ u ovom slučaju simbolizuje ležerno, ali bogato i veselo jelo, koje je, kažu, nekada bilo omiljeno među „bećarima“ – mladićima bez brige, koji su voleli da se okupljaju i uživaju u jednostavnoj hrani.Da li se bećarac može zamrznuti i podgrejati?Bećarac je kao stvoren za čuvanje!
  • Bećarac, lako i brzo jelo koje osvaja na prvi zalogaj