Article-cluster size (# of articles)
new weight
old weight
lower/upper
Articles count
Total similarity
Avg. similarity
Total chr length
Sentence # average
Sentence # variation
25
0.00
9.94
9.56/0.00
25.00
3.64
0.15
1658.00
1.00
0.00
All clustering variants
Old ranking - len = 25
37 ■ 0.99/0.01 ■ 3 ■ 36.2
Best clustering variants
37 0.99/0.01 3 36.2
07:00 h 07-Jun-2025
  • Jedna od najboljih srpskih glumica Gorica Popović važi za vrsnu kuvaricu, a s vremena na vreme ima običaj da na društvenim mrežama podeli poneki svoj recept koji njeni pratioci uvek dočekaju sa radošću. U galeriji pogledajte fotografije Gorice Popović: - Njeno Veličanstvo Okroška. Ruska hladna čorba - napisala je Gorica, koja je nedavno otišla u penziju, jednom prilikom pored fotografije gotovog ručka. Mnogi oduševljeni pratioci pitali su je kako ide recept za ovaj specifičan obrok, a glumica je rado odgovorila: - Skuvati bujon od pola litra vode i kokošije kocke, dobro ohladiti i procediti da se ukloni masnoća. U to dodati 3 čaše kiselog mleka, 150 g seckane praške šunke, dva seckana barena jaja i iseckati 2-3 kisela krastavca.
  • ◉ Recept Gorice Popović za hladnu rusku čorbu
11:41 h 06-Jun-2025
  • Potrebno je: za 6 osoba 1 kg piletine glavica crnog i belog luka 50 g suvih semenki bundeve, oljuštenih 50 g semenki susama kašičica cimeta 4-5 paradajza 50 g soka od paradajza 10 zrna bibera smeđi pirinač Pile isecite na komade, pa stavite u lonac i prelijte sa 1,5 litara vode.
  • PEPIJAN PILETINA BISER GVATEMALE Pikantni ručak za prave gurmane i one izbirljive
07:30 h
  • Punjena paprika jedno je od najomiljenijih jela u mnogim domaćinstvima, posebno zbog bogatog ukusa i jednostavnosti pripreme.
  • Klasični recept za najsočnije punjene paprike: Topli obrok iz rerne zadovoljiće želje svih ukućana
17:00 h 05-Jun-2025
  • Potrebno je: 1,5 kašika maslinovog ulja 1 velika glavica crnog luka 4 čena belog luka 1 kašičica origana 1 kašičica majčine dušice so i biber po ukus 150 ml soka od paradajza oko 400 g pasiranog paradajza (opciono) 130 ml crnog vina 3 šolje bujona od povrća 1 šolja crvenog sočiva ¼ šolje sitno mlevenih oraha 1 kašika sirćeta sitno seckan bosiljan ili peršun voda po potrebi Sočivo potopite u hladnoj vodi i ostavite tako pola sata do sat.
  • LAŽNA BOLONJEZE PASTA Bez mesa, a preukusna, ukućani će stajati u redu za još
14:00 h
  • Potrebno je: 700 g pilećeg filea 400 g mešavini smrznutog povrća 4 jajeta 100 g svinjske masti 150 ml mleka 2 kriške hleba veza mirođije so i biber po ukusu Rernu zagrejte na 220 stepeni.
  • SVEČANA PILEĆA VEKNA SA POVRĆEM Gurmanski specijalitet koji obara s nogu od prvog zalogaja
13:00 h
  • Potrebno je: 1 kašičica semena kima 1 kašičica semena korijandera 2 kašike maslinovog ulja 1 srednji crni luk, iseckan 1 kašičica mlevene ljute paprike 2 čena belog luka, vrlo sitno naseckana komad đumbira od 5 cm, oljušten i sitno naseckan 680 g šargarepe, narendane i iseckane morska so i mleveni crni biber, po ukusu 120 g crvenog sočiva, ispranog 1 l povrtnog bujona 2 kašičice soka od limuna U velikom loncu na srednjoj vatri propržite semenke kima i korijandera, uz često mešanje oko minut.
  • POTAŽ OD ŠARGAREPE I BUNDEVE Kremasto i sočno predjelo koje ćete praviti iznova
11:30 h
  • Potrebno je: 300 g testenine po izboru 2 tikvice, sečene na tanke trakice 2 kašike pesto sosa 100 g parmezana, rendanog maslinovo ulje so, biber po ukusu Testeninu skuvajte po uputstvu na pakovanju.
  • ZUKINI PASTA Brzi ručak koji pomera granice dobrog ukusa, u savršenom spoju sa tikvicama