Zbog slatkastog ukusa, odlično se slažu sa piletinom i gamborima, a za vegane najbolji izbor je tofu.
Potrebno je: 1 srednja glavica karfiola 1 šargarepa 1 manja tikvica 1 manji crni luk 2 čena belog luka 2-3 kašike brašna 2 kašike prezli kari po želji maslinovo ulje za prženje Rernu zagrejte na 200 stpeni.
Ako vam treba rešenje za brzi letnji obrok, onda je to svakao nešto sa tikvicama.
Potrebno je: 60 ml ulja, podeljeno 4 do 6 karabataka 1 kašičica mašavine suvih začina 1 veliki luk, iseckan 2 stabljike celera, iseckane 4 šargarepe, isečene na komade veličine zalogaja 2 čena belog luka, iseckana 240 g pečuraka, isečenih na komadiće 1 kocka pilećeg bujona 2 kašičice sušenog ruzmarina 60 g brašna 340 g mešanog smrznutog povrća 950 ml pilećeg bujona 240 g pavlake za kuvanje Kako biste napravili čorbu, prvo zagrejte 3 kašike ulja u loncu na srednjoj vatri.